En altan forbinder som en bro mennesket med byen

Altan (foto: minaltan.dk)

Altan (foto: minaltan.dk)

Med en altan får man den udsigt, der altid nærmest filmisk bliver fremstillet for os som det skønne ideal. Det skønne ideal må vel være at vågne op om morgenen og så kunne se ud over den by eller det område, man lever i. Der er et sært forhold på spil. Der er nemlig et forhold af ejerskab, et forhold af besiddelse på spil, så snart man kaster øjnene over noget.

Hørelsens væsen

Det forholder sig anderledes med hørelsen. Men øjnene har altid haft den her magtfulde, ja nærmest ejerskabsfunderede aura over sig. Når ørene lytter, lytter de derimod til det, der ikke lader sig indkredse. Det auditive er i sin natur meget mere abstrakt. Det er flydende, og man har svært ved i forbifarten at sætte en finger på lige præcis det element, der slår en. På den måde er lydenes verden mystisk, alt imens den visuelle og fysiske verden har et element af objektificeret, besiddelse. Men der er også et spændende element på spil i det visuelle. Vi har nemlig nemmere ved at binde os selv op på ting, så snart vi har set dem.

Øjnenes nærvær

Man lever for så vidt med tingene, når man lever i dem. Man lever i en by, fordi man er i stand til at se den for sig. Man lever i en by, fordi det er muligt for en selv at kunne komme i en dyb kontakt med den på tværs af forskelle. Det er netop forskellen og den store mangfoldighed, der gør sig gældende, når man fra en altan kan se udover byens brogede billede. Der bliver altså skabt sammenhænge, der forbinder uden at ensarte. Øjnene har muligheden for både at besidde og respektere. Fra en altan virker alt nu så både sart og sandt. Det må være forbindelsen.

 

Find en ny flot altan hos minaltan.dk

 

Læs mere om altaner her:

Her finder du altaner priser og meget mere

Altaner giver den samme frihed som en have

Tags:

1 Response to "En altan forbinder som en bro mennesket med byen"

Leave a Comment