Skal man vælge balkon eller altan?

Altan eller balkon? (Foto Minaltan.dk)

Altan eller balkon? (Foto Minaltan.dk)

Et der egentlig en forskel på en balkon og en altan? Det har du måske spurgt dig selv om, hvis du har startet dit eget byggeri. Hvad er fordelene ved det ene, og hvad er fordelene ved det andet? Hvis du kontakter et byggefirma, som hjælper dig med hele processen, kan de fortælle dig, hvad der vil egne sig bedst til dine bygning. Men det kan også være, at du hellere vil finde ud af det selv.

Meget lille forskel

I virkeligheden er der ikke den store forskel. De fleste professionelle byggefirmaer bruger begge ord for den samme ting – så det er også helt op til dig, hvad du vælger at kalde det. Hvis man skal skære det meget skarpt op, kan man sige, at en balkon som regel er understøttet af nogle pæle. Det er altså en terrasse eller altan, som har brug for nogle søjler til at holde den oppe. Omvendt er en altan frithængende. Men hvis det er en fransk altan, er der bare tale om et gelænder for et stort vindue. Forvirret?

Få hjælp til dit byggeri

Det er ikke nemt selv at overskue, hvilken model der er bedst for dig og din bolig. Derfor er det en god idé at kontakte et byggefirma. Det kan være, at du siger til dig selv, at du ikke har råd. Men det er på den anden side også utrolig ærgerligt at stå med et færdigt resultat, som enten er sjusket lavet eller ikke er, som du havde ønsket – det forhindrer et byggefirma dig i.

Læs mere om balkon og altan her

Tags: , , , ,

10 Responses to "Skal man vælge balkon eller altan?"

Leave a Comment