Sådan får du en ladestander til din elbil derhjemme

Elbiler er kommet for at blive, eller sådan ser det i hvert fald ud. Siden elbilerne først kom på markedet, er der sket massive forbedringer og i dag vil de fleste mennesker, der har råd til at købe en ny bil, også sagtens kunne vælge vores nye, grønnere alternativ i form af en ny elbil. Elbilen ligner en helt almindelig bil, men dens brændstof er udelukkende strøm. Det kræver selvfølgelig noget andet end en god gammeldags tankstation. Mange steder i dag kan man finde en lille opladerstation til elbilen i forbindelse med tankstationen og i flere store parkeringskældere. Men har man ikke tid til at hænge ud på den lokale tankstation i en halv time eller mere fra tid til anden, kan man selvfølgelig få sin egen ladestation derhjemme.

Opsætning af lade stander

Der er stor forskel på, hvor langt en elbil kan køre på en opladning i dag, og det er noget du særligt skal overveje, før du vælger din første elbil. Hvis bilen er til almindelig bykørsel, er det okay hvis den ikke kan køre mere end 100 kilometer på en opladning, men kører du land og rige rundt, eller pendler du blot mellem regionens store byer, vil du sandsynligvis have brug for lidt mere. Tiden du bruger ved en ladestander er jo sjældent andet end spildtid, og det tager desværre noget længere end det tager at fylde den gamle bil med benzin eller diesel. Heldigvis er det forholdsvis billigt at få installeret en ladestander i indkørslen eller garagen. Flere firmaer tilbyder hurtig installation, så du ikke længere skal stå og pynte på tankstationen. Du skal ikke selv tage dig af noget af det tekniske, men skal blot sættes ind i hvordan du bruger og vedligeholder din ladestation på bedste vis, når det gælder opsætning af lade stander.

Derfor skal du have en elbil

Elbiler er stadig forholdsvis dyre i dag. Det skyldes især at der endnu ikke er noget stort marked af brugte elbiler for dem, der ikke helt har råd til at investere i en helt ny bil. Men, elbiler er som sagt kommet for at blive. Ifølge de nye klimaplaner skal benzin og dieselbiler nemlig fases ud så du i 2030 ikke længere kan købe dem. Hybridbilerne får et par år mere at løbe på. Planen er dog at vi alle skal køre i elbiler, der er langt bedre for vores miljø og vores egen sundhed. Det er derfor kun et spørgsmål om tid før de gode gamle biler begynder at blive en rigtig dårlig investering.

For miljøets skyld kan du sagtens komme i gang med det samme og lade din næste bil være en elbil. Med en ladestander derhjemme, eller måske endda på din arbejdsplads, hvor den kan deles af flere, bliver det langt mindre besværligt, end det førhen har været. Der er stadig lidt vej endnu, førend elbilerne kan klare alt hvad en almindelig benzin- eller dieselbil kan i dag, men det kommer. Som hverdagsbil, der ikke skal køre til Sydeuropa med en campingvogn bagpå, fungerer den dog helt perfekt.

Leave a Comment