Sådan lever du bedst med nedsat hørelse

At være hørehæmmet ses i sig selv som et handicap, men sådan behøver det ikke være. Hvis du forsøger at leve med din nedsatte hørelse i det daglige uden hjælpemidler vil det netop være en kamp og blive et handicap, men med det rette høreapparat og tilbehør kan situationen blive en hel anden. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan du bedst lever med nedsat hørelse.

Lad dig ikke nøjes og begrænse

Man skal ikke bare finde sig i at have nedsat hørelse og prøve at tilpasse sig ved at nøjes og være begrænset. Der vil være mange situationer i livet, hvor dårlig hørelse vil begrænse dig, uanset hvor lille eller stor din hørehæmning er. Du skal dog ikke gå på kompromis og du skal ikke lade stå til og bare finde dig i, at du har nedsat hørelse. Det kan godt være at der ikke er noget at gøre ved selve din hørelse, men der findes heldigvis hjælpemidler der kan gå ind og kompensere på forskellig vis.

Få et høreapparat

Høreapparatet er den største gave til hørehæmmede. Det betyder i al sin enkelthed at du kan komme til at høre bedre. Høreapparater i dag er små og findes i mange forskellige modeller og afskygninger. Start med at tage kontakt til din læge eller ørelæge for nærmere info omkring hvordan du får et høreapparat. Der findes nemlig to veje at gøre; igennem det offentlige eller private.

Vælg det rette høreapparat og tilbehør

For at få mest muligt ud af dit høreapparat er det væsentligt at du har det rette udstyr. Et høreapparat i sig selv kan indstilles så du kan høre bedre, men ikke fange nuancer. Her kan Signia tilbehør anbefales, idet de har mange års erfaring på markedet for tilbehør til høreapparater. For at fange nuancer kan man fx få en fjernbetjening til høreapparatet der kan skrue op og ned for styrken m.m. Signia tilbehør fås også i batterier, filtre m.m.

Signia tilbehør er afgørende for den oplevelse du får med dit høreapparat og kan være forskellen mellem succes og fiasko. Du kan søge på Signia tilbehør online eller forhøre dig om tilbehør i dit hørecenter.

Følg udviklingen og husk vedligeholdelse

Selv med det bedste Signia udstyr og gode høreapparater vil der med tiden ske en forældelse, fordi teknologien udvikler sig konstant. Det er derfor meget vigtigt at du følger nyeste udvikling, da det kan være med til at optimere din høreoplevelse. Derudover er det vigtigt at du husker at vedligeholde dit nuværende høreapparat. Der findes måder hvorpå du selv kan bidrage til dette med Signia tilbehør, men du kan også tage i dit hørecenter og få hjælp til fx rensning af apparatet.

Et nyt liv med nedsat hørelse
Såfremt du følger ovenstående råd vil du, alt andet lige, kunne få et bedre liv med nedsat hørelse. Du vil om ikke andet, opnå en forbedring i forhold til det du kender og det vil have stor betydning i din livsførelse generelt.

Leave a Comment