Spiseborde bør invitere til madro og samtalehygge

Et spisebord (foto traevarer.dk)

Et spisebord med plads til det hele (foto traevarer.dk)

Spiseborde er, når man lige tænker over det, et ret universelt fænomen. Vi mødes på tværs af kulturer og generationer over spiseborde, når vi gerne vil komme hinanden vil. Her kan vi samtale og komme hinanden tættere, mens vi nyder aftensmåltidets varme. Der er nemlig noget særligt rituelt omkring spiseborde. De inviterer til nærvær og fordybelse, ligesom der også inviteres til forståelse og fællesskab, når man mødes efter en endt dag. Man er måske træt og udkørt efter dagens strabadser, men spisebordet inviterer til et anderledes tempo, hvor samtalen løs eller fast, som den nu engang er, kan udspille sig på en behagelig måde.

 

Det sociale runde bord

Der findes forskellige spiseborde. Men har man plads til et lidt større bord, kan et af de runde spiseborde klart anbefales. De runde spiseborde er gode, da de ligesom tilbyder en slags harmoni. Når man sidder omkring et rundt bord, er det bare lidt hyggeligere. Her er man nemlig aldrig særligt langt væk fra hinanden. Det betyder, at det er nemt at holde samtaler igang på kryds og tværs. Et rundt spisebord er derfor et ganske socialt spisebord, der passer perfekt til det sociale fællesskab omkring middagsmåltidet.

 

Lyse og lette farver

Der findes selvfølgelig også mere traditionelle spiseborde i rektangulære former. Disse spiseborde egner sig godt, hvis man stiller dem op ad en væg for eksempel. Her vil der altså være plads til både den ene anden, den første ret og den sidste ret. Det er muligt at få alle spisebord i flotte og naturlige træmaterialer. De naturlige træmaterialer afgiver en let og harmonisk energi, der gør, at de passer flot ind i de fleste hjem. Store møbler som for eksempel spiseborde er bare lidt rarere at sidde omkring, når de er lyse og lette at have med at gøre.
Læs meget mere om spiseborde

 

Klik videre herind:

Billig elværktøj tilbyder muligheder til projekterne

Hold styr på dokumenterne med et praktisk arkivskab

Tags: , , , ,

Leave a Comment