En lækker dobbeltdyne til de kolde, danske nætter

Det bliver koldt og mørkt meget hurtigt nu. Hold dig varm med en dobbeltdyne (foto pudeland.dk)

Det bliver koldt og mørkt meget hurtigt nu. Hold dig varm med en dobbeltdyne (foto pudeland.dk)

Sommeren lakker lige så stille mod sin ende, og danskerne forskanser sig i deres hjem, mens efteråret tager over. Når vi står op, er det stadig dunkelt, og det er ikke mange aftentimer, vi har i solen længere. Det kan være svært at sige farvel til sommeren, men så kan man jo glæde sig til al den hygge, vi danskere er så gode til i det mørke halvår.

Og intet er hyggeligere end at krybe i seng under en dobbeltdyne. Måske med sin bedre halvdel, eller måske bare fordi, man fortjener det bedste af det bedste. Dobbeltdynen er kongen af dyner, og med sådan en skal du aldrig have en kold nat i sengen igen.

Det er ikke lige meget, hvilken type dun, der fylder din dyne

Det er sikkert og vidst, at de bedste dun kommer fra fuldvoksne fugle, og fuglens liv kommer til at have stor betydning for kvaliteten af dunene. Hvis fuglen har levet et sundt og aktivt liv med sund kost og plads til at bevæge sig, bliver dunene ganske enkelt bedre. På samme måde som når sundt hår afslører, at man lever sundt, vil sunde fjer være betinget af det samme.

Dunene kan komme fra forskellige slags fjerkræ, og ænder og gæs giver de allerbedste dun til dyner. Dunene har en bestemt fylde, der gør, at dynen bliver luftig og godt ventileret, samtidig med at du sagtens vil kunne holde varmen. På den måde kan dynen temperaturreguleres efter dit velbehag. Dunene har denne funktion, fordi fuglene fra naturens side er vant til at skulle tilpasse sig. Hvis temperaturen skifter drastisk skal den både kunne holde varmen en kold nat og have det dejlig tempereret, når det er meget varmt.

Man kan også få dyner med syntetisk fyld, og de koster ofte lidt mindre. De fleste af dem er helt fine, men med så mange andre ting gælder det altså, at man får lidt ekstra for pengene, hvis man går efter kvalitet. Og en dobbeltdyne med dunfyld er en luksus, man ikke vil undvære. Så kan man krybe godt sammen under dynen og nyde natten inde i varmen.

Find en dobbeltdyne hos pudeland

Mere om lækkert sengetøj

Tags: , , , ,

Leave a Comment